Elitwell Clinic
Elitwell Clinic
Elitwell Clinic

Ozon Terapi Nedir? Nasıl Yapılır?

 

Ozon tedavisi, oksijene kıyasla çok daha yüksek enerji taşıyan yapıya sahip kimyasal bir bileÅŸik olan ozonun hastalıkların tedavisinde yardımcı bir yöntem olarak kullanılmasıdır. Çok güçlü oksitleyici özelliÄŸi vardır. Etkili bir dezenfektandır. Bu yönüyle içme sularındaki mikropları öldürmek için dünya çapında arıtma tesislerinde güvenle kullanılmaktadır. Ozon tedavisi, kural olarak hastalıkların tedavisinde diÄŸer tedavilere ek olarak uygulanır ve tamamlayıcı tedavi grubuna girer. Bu konuda eÄŸitim almış ve deneyim kazanmış hekimlerin uygulamaları ile güvenli bir yardımcı tıp yöntemi olarak kullanılabilir.

 

Ozon tedavisi nasıl fayda sağlar?

 

Ozon terapi mantar, virüs, bakteri gibi patojenlerle savaÅŸarak, bağışıklık sistemimizin aktivitesini düzenleyerek ve metabolizmayı uyararak iyileÅŸmeyi destekler. Hücrelerimizde oksijen kullanımının artması, genel saÄŸlığımızı olumlu yönde etkileyebilecek yaygın sistemik etkilere sahiptir. Ozon ve oksidatif terapiler, hücrelerin enerji fabrikaları olan mitokondrilerde oksijen kullanımını iyileÅŸtirir. Ayrıca sitokin üretimini ve antioksidan enzim sistemlerini etkileyerek bağışıklık sistemini ve enflamasyonu modüle ederler.

 

Ozon tedavisi nasıl uygulanır?

 

Ozon tedavisi damardan verilebilir ve sistemik bir tedavi saÄŸlar. Ozon tedavisi rektal insuflasyon, vajinal insuflasyon veya sinüs boÅŸluklarına enjeksiyon yoluyla da verilebilir. Kan görmekten korkanlar için kliniÄŸimiz serum ozon tedavisi olarak adlandırılan kansız ozon tedavisi de sunmaktadır. Doktorunuz sizin için en uygun yönteme karar verecektir.

 

Ozon tedavisi hangi hastalıklarda etkilidir?

 

Birçok yaÅŸlanma belirtisi ve kronik hastalık, azalan oksijen kullanımı ve zayıf mitokondriyal saÄŸlık ile iliÅŸkilendirilmiÅŸtir. Bu faktörlerin her ikisini de iyileÅŸtirebilen ozon terapisi, saÄŸlıkta yaygın iyileÅŸmelere yol açabilir. Bu tedavilerin bağışıklık modüle edici ve anti-enfeksiyöz etkileri, akut ve kronik enfeksiyonların yanı sıra otoimmün koÅŸulların iyileÅŸtirilmesine önemli ölçüde katkıda bulunur.

Ozon tedavisi, özellikle aÅŸağıdaki durumlarda tedavi planınızın anlamlı bir tamamlayıcı parçası olabilir:
 

- Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ihtiyacı

- Kronik viral, bakteriyel ve mantar enfeksiyonları

- Lyme hastalığı

- Kronik yorgunluk sendromu

- Fibromiyalji

- Kanser

- Ağrı ve kas dejenerasyonu

- Kardiyovasküler hastalıklar

 

Ozon terapisi bağışıklığı nasıl güçlendirir?

 

Ozon terapisi bağışıklık sisteminizin yükünü hafifleterek ve iÅŸini yapmasına yardımcı olarak onu güçlendirir. Ozon uzun zamandır su ve hava için güvenli bir alternatif dezenfektan olarak kullanılmaktadır. Ozon terapisi ile ozonun sterilize edici etkisinden kendi vücudunuz için de faydalanabilirsiniz. SaÄŸlıkta kullanılan medikal ozon, kan dolaşımınıza girdiÄŸinde bağışıklık sisteminizi harekete geçirir. Bağışıklığınızı uyardığı gibi kanınızı arındırır ve vücudunuzda yaÅŸayan virüs, parazit, bakteri, mantar gibi çeÅŸitli organizmaları etkisiz hale getirir.

Bağışıklık sistemini güçlendirmek ozon tedavisinin baÅŸlıca faydalarından biri olsa da, ozon tedavisi aslında vücudunuza çok daha fazlasını saÄŸlar. Ozon terapisinin diÄŸer faydaları ÅŸunlardır:
 

- Daha hızlı iyileşme

- Artan enerji seviyesi

- Ağrıda azalma

- Beyin fonksiyonlarının güçlendirilmesi
 

Özetle, ozon terapisi saÄŸlık açısından çok çeÅŸitli faydalar saÄŸlayabilir.

 

Ozon Terapi Nedir? Nasıl Yapılır?

Diğer Yazılar

Ozon Terapi Nedir? Faydaları Nelerdir?
Ozon Terapi Nedir? Faydaları Nelerdir?
Ozon terapisi size yaşlanma karşıtı bir enerji artışı, gençleşme hissi ...
Ozon Terapi Nedir? Nasıl Yapılır?
Ozon Terapi Nedir? Nasıl Yapılır?
Ozon tedavisi, oksijene kıyasla çok daha yüksek enerji taşıyan yapıya sahi...
Hipnoterapi ile Sigara Nasıl Bırakılır?
Hipnoterapi ile Sigara Nasıl Bırakılır?
Bilinçaltımız alışkanlıklardan vazgeçmeyi bir tehdit olarak algıladığÄ...